Jumaat, 28 November 2008
RETRO 941
Untuk malam ini lagu yang akan di beri peluang untuk mereka yang minat untuk bernyanyi, sediakan lah lirik lagu biskita, lagu yang di kongsikan ialah lagu:-

Menaruh Harapan
Artist: Zaiton Sameon

Sepanjang perjalanan iniLembah dan lurah ku lewati
Ketenangan yang ku cariBelum ku temui
Ku menghimpun doa bertahun
Mencari pepohon yang rimbun
Bertemu dahan yang rapuh
Tempat ku berteduh

Dulu aku sendiri
Kini masih sendiri
Hadapi hidup ini
Susah senang diri ku
Tak bertempat mengadu
Seperti burung kepatahan sayap
Dihati kecil ku menaruh harapan

Selagi hidup belum sudah
Aku akan terus melangkah
Ku yakin rahmat buat ku
Di hadapan menunggu...


bah apalagi marilah kita senangkan hati bersama di harmoni fm
Ceriakan malam minggu biskita dengan RETRO 941......

Gambar DJ'S Harmoni fm


Inilah di antara gambar-gambar rakan seperjuangan harmoni fm semasa Jejak Kampung yang di adakan di Tamu Serambangun, Daerah Tutong sekitar tahun 2008.

Kawan-kawanku kamceng di harmoni fm dj-dj yang sentiasa menceriakan harmoni fm, from the left yang semangat dengan tangan haiiiiii itulah liyaa ceeekk,dj jack,dj hilmi, dj is (yang duduk display gambar sendiri lagi dooong), dj noi,dj khadijah,dj nazeerah dan dj noridahaniwati. Semoga kawan-kawanku ini akan sentiasa ceria selalu...

k@ zum@i apakah yang sedang di perkatakan itu, asyik jua dj noi n dj nazeerah mendangar, apa kan kamu ceritakan atu, buleh tumpang sekaki kah....iyelah tu kalau sudah berjumpa sesama kami atu macam-macam cerita tah tu.Eh eh jacckk jadi wang salat ne, sukanya dia.....jadi lelaki terakhir di harmoni lah tu jaa hehehe jaaangan marah daaa


CARA MENJADIKAN RUANG KERJA SELESA


Hari Jumaat yang indah, bertugas di konti harmoni fm dari jam 10 pagi hingga 1 tengahhari. Di perjalanan bertugas keadaan cuaca redup dan mendung di awal pagi, mentari tak bersinar di pagi ini, cukup mendamaikan alangkah indahnya hari ini. Dj liya keudara lagii....ceriakan hari dengan lebih bersemangat menghadapi hari ini..semangatnya!..Most of the times reading on the SMS(ucapan tahniah dan selamat). Selamat Hari jadi buat semua yang bufday hari ini 28hb November 2008, semoga panjang umur di murahkan rezeki, berjaya dalam kehidupan, jangan lupa senyum yeaa. Apa yang menarik dapat di kongsikan pada pagi ini ialah tentang bagaimana Cara menjadikan Ruang Kerja Selesa, sememangnya dalam bekerja kita inginkan suasana yang mengembirakan yang dapat menceriakan keadaan dan tidak ada istilah "bosan atau nya orang puteh "Bored" alahai cakap orang putehh deeh. Cara atau tips yang dapat di kongsikan ialah:-

CARA MENJADIKAN RUANG KERJA SELESA
1. Letakkan pokok bunga atau daun untuk mengurangkan stress dan keletihan. Kajian yang di jalankan mendapati pekerja yang meletakkan pasu bunga di atas meja mampu bekerja dengan lebih baik dan lebih produktif. Kajian juga mendapati pokok atau tanaman hijau mengurangkan pencemaran yang dikeluarkan oleh bahan buatan manusia yang terdapat di dalam ruang pejabat seperti karpet dan cat. bah apalagi cuba lah yeea simpan tanaman daun atau pokok bunga di atas meja kerja biskita, have a try!..even myself dah cuba pun it's really works, time stress liat tanaman daun tenang jua sikit minda olehnya.

2. Ketika bekerja di hadapan komputer, pastikan kita merehatkan mata setiap lima kesuluh minit setiap jam. Lakukan apa saja asalkan mata kita tidak tertumpu pada skrin komputer setiap masa. Mata perlu rehat jua..mun kan setiap masa liat skrin komputer membagi paning kepala jua jadi perlu ingat ia kawan-kawan semua MATA perlu rehat juga yeaa.

3. Minum banyak air, seperti yang kita ketahui sistem penyaman udara di pejabat boleh menjejaskan kelembapan tubuh. Kita di sarankan untuk minum banyak air bagi mencegah dehidrasi yang membawa kepada keletihan dan sakit kepala. Minum air sekerap yang mungkin.

4. Bergerak selalu, duduk terlalu lama di kerusi boleh menyebabkan ketegangan pada bahagian tubuh seperti bahu dan belakang. Banyakkan bergerak di dalam pejabat sekurang-kurangnya setiap satu jam sekali.

5. Pastikan meja kita kemas, meja yang berselerak mampu menimbulkan stres yang tidak diperlukan . Peruntukkan masa lima minit setiap hujung hari untuk mengemas meja kerja supaya hati biskita lebih tenang keesokan harinya.

Bah apa lagi yang sering kusut fikiran apabila datang ke tempat kerja, cuba tips yang di kongsikan semoga biskita akan lebih bersemangat dengan kerja dan suasana di tempat kerja biskita...coba jangan tak coba yeaa.

Ceria untuk semua
Di petik dari majalah Rapi

MUTIARA KATA

 

“Terimalah dengan ikhlas apa yang ada pada diri kita, termasuk wajah,bakat,rezeki,keluarga,rumah, nescaya awda akan memperolehi ketenteraman dan kebahagiaan”