Selasa, 2 Disember 2008

SCHOOL HOLIDAY


Musim cuti sekolah datang lagi..to all my lovely niece and nephew selamat bercuti, don't forget stay at Nene house and jalan with bungz...hehehe. Seperti biasa kalau time cuti sekolah ane ada tah anak-anak buah ngusut tu(sayang semua)...bungsuu bawa jalan....actually seronok kalau durang beimpun macam-macam kan di dengar dan d liat kerenahnya...meriah ane wah. Sebenarnya musim cuti ane yang seronoknya bercuti di luar negara...pun cukup budget lah tapi jangan kita lupa di negara kitane ane sememangnya ada lagi banyak tempat yang perlu di kunjungi dan di terokai yang masih indah dengan tanaman flora dan fionanya. Semoga kedatangan musim cuti sekolah ane adik-adik dapat memenafaatkan waktu yang ada dengan perkara-perkara yang berfaedah dan gembira di samping family tersayang. To my lovely niece Izzah...well dear, your dream comes true, a trip to Paris, siuk ehh...enjoy your holiday there dan bungz doakan u gonna get best result for your 'O' level exam. Take care sepanjang di sana.

Beberapa tips untuk mengiskan masa percutian:-

*Lakukan aktiviti bercorak keluarga seperti berjalan-jalan, jogging, berkebun, melakukan riadah bersama

*Melawat tempat-tempat yang menarik di seluruh negara ataupun ditepi pantai atau taman rekreasi, boleh pergi ke Pantai Muara,Pantai Serasa, Taman Simpan Berakas dan banyak lagi lah pantai di negara kitane ane tempat untuk berkelah.


*Bersukan

*Menonton Wayang bersama keluarga

*Makan bersama semua ahli keluarga. Ahli-ahli keluarga berpeluang menjalinkan kemesraan pada waktu makan.

*Berkunjung ke perpustakaan awam yang berhampiran tanamkan tabiat suka membaca

*Kalau anda mempunyai kemudahan internet di rumah, jelajahlah dunia maklumat bersama anak-anak.

* Menggalakkan anak-anak mengasah bakat mereka dengan menghadiri kelas tarian, kelas vokal, kelas muzik dan kelas drama

*Menggalakkan anak-anak menghadiri aktiviti-aktiviti sihat seperti kelas bela diri, sukan dan permainan, kembara dan lawatan


Nahh macamana ada idea bagaimana untuk mengisikan masa cuti sekolah ane, semoga dengan perkongsian tips dan info ini dapat memberi sedikit manfaat kepada para ibu bapa dan adik-adik yang sedang bercuti..SELAMAT BERCUTI!!!!!