Isnin, 22 Disember 2008

Ahad, 21 Disember 2008

SENYUM SEJENAK


SAM: Kenapa kamu cakap minum susu segar boleh bawa maut?
DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum, lembu tu> terajang aku. Nasib baik tak mati.

SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu?
DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6> ringgit. Kata kedai 2 Ringgit

SAM: Kau kata binatang peliharaan kau mati lemas? Mana kau> tau dia mati lemas?
DOL: Sebab aku bela ikan emas. aku jumpa ia mati dalam air!

SAM: Semalam aku nampak hantu!
DOL: Uih! kau terkejut tak?
SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.
DOL: Mana kau tahu?
SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....
SAM: Apasal kopi yang kau buat ni rasa masin?
DOL: Gula dah habis!

SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?
DOL: Kan aku kata, sebab gula dah habislah!

SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini "candle light> dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.
DOL: Dia marahlah. Aku lupa nak bayar bil elektrik, api> rumah aku dah kena potong

SAM: Aku ada AIDS? mana ada...
DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat Negara ni ada aids. Aku> dah tanya 9> orang, semua tak ada aids, kau orang ke 10, tak payah> tanya, aku dah tahu...


SAM: Dol, aku dengar bunyi batuk kau makin teruk!
DOL: Iya ke? kalau macamni aku kena banyak berlatih agar> dapat batuk dengan lebih baik lagi.

SAM: Dah dua kali perompak yang sama datang merompak kedai> kita.
DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau, jangan pasang signboard> "SILA DATANG LAGI"

Isnin, 15 Disember 2008

ROS MERAH



Tentang Bunga Ros...mungkin ada yang tertanya-tanya apakah maksud warna bunga ros yang pernah diterima, dan adakah biskita pernah menerima sekuntum bunga ros....setentunya senyum sepanjang hari bila menerima kuntuman bunga ros.. Apakah ia melambangkan rasa kasih,cinta,simpati,ataupun sekadar teman biasa? Sebenarnya bunga ros mempunyai pelbagai warna mengandungi maksud tersirat.

Bunga ros atau mawar adalah antara bunga yang paling diminati olehorang ramai apatah lagi orang perempuan. Bunga ros mampu melahirkanpelbagai jenis bahasa cinta. Kalau nak memujuk kekasih, lebih mudahpujukan itu dilakukan bila disertakan bersama walau sekuntum bunga ros.Lebih cepat cair jadinya! Selain bunga ros, bunga lain juga mampumenyampaikan mesej dan makna tersendiri. Jadi sebelum biskita berkunjung kemana-mana kedai bunga untuk membuat tempahan untuk dijadikan hadiah atausekadar penyeri rumah kamu, apa kata kamu kenalpasti dulu kuasa yangdimiliki oleh setiap kuntum bunga yang kamu pilih. Pemilihan jenis bungayang sesuai dikatakan mampu mendorong harapan dan kegembiraan dalam diri kita dan orang yang menerimanya.
Bunga ros merah: Si dia mencintaimu setulus hati dan ingin bersama selamanya...
Untuk minggu ini bunga idaman hati adalah bunga ros merah...wow...di lain keluaran akan liya kongsikan apakah yang tersirat pada bunga ros warna kuning,merah jambu dan lain-lain lagi....nantikan saja k.. sayang untuk semua.

Ahad, 14 Disember 2008

SESI AUDITION

Di pagi yang hening alahai.....terjaga dari lena pukul 7.30 am...begagas ke RTB untuk sessi audition untuk mencari bakat-bakat baru dalam bidang DJ ane...sampai at rtb 845 am..sekali sampai ramai dah orang bedudukan menunggu giliran durang, sampai di studio B, jumpa bos harun n hasnan di sana...sowie boss I'm late...inda cukup tido coz tadi pagi jua balik kaja kul 3 am....a few hours ja tidur ah...d fahami...ok lah....so apa lagi ....tiba untuk menolong kawan-kawan yang lain Dj noi , dj shareen, dj hjh khadijah n dj jack yang ada datang dan teman-teman di nasional fm dan nur islam jua ada..meriah lah mun sudah bekumpul atu...ramai jua lah yang datang dalam audition atu...masing-masing dengan cara penyampaian durang...so semua atas budi bicara boz lah mana-mana yang durang bekenaan untuk di ambil..tau apa nah...lupa liya kan ambil gambar ane wah..semangat udah bawa camera sekalinya kelupaan kan ambil gmbr since sibuk di studio B, tapi tidak apalah lain kale saja lah...kepada mereka yang datang dalam sesi audition atu nantikan saja..kalau ada orang menelipon dari RTB (Radio Section) maknanya berjaya tah biskita tu menjadi ahli radio...tapi kalau inda ada kena telipon sabar saja ah ..alumtah namanya rezeki tu....sabar jaaa..

UCAPAN TAHNIAH


Congratulations to lovely cuz kamal and sufi for their new opening shop : SHOP-AT-SARAHS www.shop-at-sarahs.blogspot.com last friday, for those yang minat victoria secret item...apalagi mari lah membeli belah di kiulap mall ....lots of choices...banyak kan di mau pulang...hpe hujan labat by 24th ane dapat kesana kajap..hehehe..mun paham bisai....for more info..layari www.ranoadidas.com and www.anakbrunei.org story ada disana.......love the smell of lovespell body lotion.. picture taken from ranoadidas e

Khamis, 11 Disember 2008

KOLEKSI GAMBAR SEMASA PEMILIHAN SEPARUH AKHIR BINTANG RADIO


Inilah kawan-kawan dj harmoni yang sentiasa menceriakan harmoni fm, gambar ini di ambil semasa pemilihan separuh akhir Bintang Radio. Hehehe shareen semangatnya begambar posing ane wah....Dj Shareen, Dj Noridah, Dj Hilmi, Dj Is, Dj Nazeerah, Dj Dk Saraya, Dk Siti Khadijah, Dj Nooridahaniwati.


Masing-masing dengan style tersendiri semasa bergambar ah...hehe bagus-bagus Dj Shareen ah cukup dengan tangannya lagii...stay ceriaaa selalu kawan-kawanku tatap menjadi pujaan hatiku hehehe

Ini lah model-model harmoni fm...oopsss, baibun ja lah, sowie eh container atas meja ah membidakan pemandangan hehe...siapa yang lupa membuang atu kan..pandai makan pandai buang lah...marah kah tuu...indalah..saja bepasan...adeehh...dj yang duduk atu ,calon-calonnya ialah ..Dj Hjh Fauziah, Dj Nazeerah, Dj Siti Khadijah, Dj Nooridahaniwati, manakala yang berdiri pula: Dj Liya, Dj Ka Zumai dan Dj Dk Saraya...dan yang nampak di belakang atoo...Hasnan Suhaili....Meliat gambar ane rindu rasanya masa lalu yang di tinggalkan eisyemen..to geng bas sekolah ku senyum hendaknya meliat gambar-gambar di atas k....

Rabu, 10 Disember 2008

IMBAS KEMBALI DI ZAMAN KANAK-KANAK

Salam untuk semua teman-teman dan mereka yang mengunjungi laman blog ini, adakah dirimu teringat akan kenangan di zaman kanak-kanak, miss so much of the time bermain bersama kawan-kawan sekolah di ayunan, masa atu kami panggil perayunan, berabut lagi tu takut inda ampit..masa atu rambut tocang dua..eh eh mun di ingat rasa kan mau lagi ke zaman atu wah..kan minjam mesin doremon di jepun eh..dapat jua bebalik sekajap ke zaman atu..doremon doremon...pasal zaman sekolah ani, mungkin kawan-kawan (eh eh macam mari bercerita ane wah) masih ingat dengar gambar-gambar ane...adakah ianya masih ada sehingga kini atau adalah kamu masih ingat akan kenangan main tinting,main tambi(hehe) dan ingat lagi kah beg pencil masa darjah tiga dulu yang ada peraut tarus dan magnet lagi tu..eh eh mun kan di kanang memang ianya memang jadi kenangan.


Roti ane masih ada lah masa ane, tapi yang pemadam atu..inda pernah lagi terlihat berjual d kadai..alahaiii..pemadam masa zaman sekolah macam-macam bentuk ada anggur dan oren..wow

Beg Pencil ah...canggih tu depan belakang dapat simpan barang, yang permainan atoo..ingat kah masih penguin perlahan-lahan turun...siuk kale ah meliat ia turun ato.

Ninja turtles siri cartoon yang di sukai ....depan tv tu inda mau miss kan meliat...waaaa

Popeyyeee helpp meee......sampai karang ane kanak-kanak pun suka meliat..while for the bubblee gum atoo ada kah masih tu ah bejual..sanggup tu membali di kantin sekolah....

Pistol ahhh..bah jangan hampir ...TORA suka ku tu iklannya dulu ah...


Selasa, 9 Disember 2008

Selamat Hari Jadi untukmu ka zumai

Hari ini dan semalam eh eh eh mcm J.Mizan punya laguu....it's 1oth December 2008...one of my geng bas sekolah harmoni fm is having her bufday hari ane....ka zumai itu namanya yang glamer on air nama dalam kad pengenalan Siti Zumaidah...am I right maii...very the popular dalam segment Berpantun....tak sabar nak dengar u berpantun laiii....selamat hari jadi ka zumai, dengan iringan doa semoga panjang umur di murahkan rezeki bahagia di samping beloved hubby n 3 little cute girls..stay cute n lovelyy...mai inda alai sampat belikan u hadiah so liya bagi cake ane saja ah tanda persahabatan tane..eisyemen
a piece of pink cake for u ...ka zumai teringat pulang liya time tane duty vokal harmoni nah...........wish dapat tane berdua-duaan lagi duty that programeee...p pyah jua mai takut ada yang maraah nanti...takut tane jadi top 5 hehehe....bah lupakan lah tentang itu buat dirimu ka zumai happy happy bufday dear...stay cute n slambaaa jeeee.





Isnin, 8 Disember 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Selamat Hari Raya Aidiladha, kita sebut juga sebagai Hari Raya Haji dan Hari Raya Korban...apa pun yang kitani sebut, sememangnya hari raya Aidiladha memang begitu bermakna kepada seluruh umat Islam di seluruh dunia...Apabila mendengarkan suara takbir bergema sebak rasa di dada...bersama kita bershukur kerana masih di petemukan di raya musim ini, bersama kita tingkatkan ketaqwaan kita dan semoga kita menjadi insan yang bertaqwa serta selamat di dunia dan akhirat. Seperti yang kita ketahui apabila tibanya hari raya haji, umat islam yang berkemampuan dan berhajat untuk malakukan ibadat korban akan menyembelih binatang korban sebagai tanda syukur kita atas rezeki yang di berikan. Kepada teman-teman yang menghantar pesanan ringkas ucapan selamat hari raya di ucapkan ribuan terima kasih....Di hari raya ane liya bertugas dari jam 1 hingga 5 petang mengendalikan Apanya Biskita bersama Dj Noi, topik yang kami kongsikan bersama pendengar ialah tentang Kenangan Di Tanah Suci, nak tahu sapa 1st caller,guess who? tak lain tak bukan MR Hj Jaaai ,sapa? Hj Jailane waah, awal-awal sudah membuatkan kami ketawa ane wahh...adakah patut ia gitau ia naik Haji sekitar tahun 1999 umurnya 42 tahun dan masa ane umurnya 43 tahun, eh eh eh...confuseee alai liya n noi ehh...memeriahkan keadaan ane wahh..apapun terima kasih pada yang sudi mengongsikan kenangan bersama kami ke udara via call dan sms, bersama kami dalam segment apanya biskita dari 1.30 hingga 3.00 pm. Jam 4.55 petang berjaya untuk menghubungi Tuan Haji Ali Hj Aji yang berada di mina untuk memberikan peluang jemaah-jemaah haji dari Negara Brunei Darussalam memberikan salam aidiladha bersama sehingga 5.30 petang,,,, ada overtime kah boss? for 30 mins time..hehehe..apapun ikhlas untuk semuanya sempena hari raya ane..sebak di dada liya bila mendengarkan ucapan salam dari durang di mina atu kerana ada yang sampai menangis wah time buat ucapan, syahdunya...semoga liya berkesempatan untuk menunaikan fardhu haji...amin dan kepada semua jemaah-jemaah haji dari NBD bersama kitani berdoa semoga durang balik ke NBD dengan selamatnya dan mendapat haji yang MABRUR..amin....after duty rushing ke tempat my sister di rimba ada function family gathering...I'was late then, sampai my niece texting me di mana sudah me ne? coz my beloved bapa menunggu...the function begin at 4 pm , p apakan daya liya kena bertugas can't join them dari awal lah p sempat jua liya buat cornbeef popia sebelum bertugas for that function...sampai di rimba nearly 6 pm...apalagi my nephew safiqq is waiting for me..once parking tarus di aganya ane wah......bungsu napa akhirrr...dui cian anak buah me ane sayang jua durang kan bungsu nya ane...hehehe... lots of menu ...apalagi time untuk makan hehehe...thanks beloved sista Tina for everthing...and for beloved niece "Izzah" who will be travelling for paris this wed....have a nice holiday dear...dont forget ambil gambar banyak-banyak k...panjangnya cerita me ane ehhh alum tia habisss...nah the end dah deh..nanti lagi cerita lah ah....Akhir kata adeh macam kan habis bertugas tah pulang nah, buat semua dari hati yang ikhlas liya tidak lupa mengucapkan
"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA"

RETRO 941

Sabtu yang lalu bertugas dalam mengendalikan RETRO 941 bersama dengan juara mingguan yang pernah bersama setiap minggu sepanjang Retro di kendalikan, rakan setugas Dj Nazeerah telah berjaya menghubungi mereka terlebih awal memaklumkan apa lagu yang akan mereka nyanyikan nanti, thanks nazeerahh. Seramai 5 rakan juara yang sepatutnya bersama tapi hanya 3 orang sahaja yang dapat bersama, Bayu dengan lagu Wajah Kekasih, Fadhli-Suci Dalam Debu dan Lina - Apa sebenaranya. Untuk minggu pertama kali ini bersama juara-juara mingguan Retro 941 , Bayu dengan lagu Wajah Kekasih berjaya untuk jadi pemenang pada minggu ini dan akan terus mara ke peringkat seterusnya, tahniah Bayuuu....Minggu depan akan bersama dengan DJ Shareen dan liya akan kembali bersama Retro 941 pada minggu berikutnya....Jumpaa nanti lagi yeaa.

Jumaat, 5 Disember 2008

JADUAL BERTUGAS

Cute x ah kucing ah pakai headphone..just imagine that little kitten seronok dangar musik....tentu mendengar lagu klasik siapa-siapa itu dan lgi miaw miaw..hehehe.

Untuk semua, liya akan bertugas keudara pada tarikh dan masa yang tercatat di bawah ini. Bertugas dari saturday nite fever hingga hari sabtu dan ahad yang indah minggu depan.

Sabtu - 6/12- 8.00pm -12.00am - Segment Retro941 (10.45pm onwards)
Isnin - 8/12- 1.00pm -5.00 pm - Hari Raya Aidiladha @ Mesra Bersama Biskita
Rabu - 10/12-12.00 am - 6.00 am - Lagu evergreen dan lagu antarabangsa
Rabu - 10/12- 5.00 pm - 8.00 pm - Lagu mesra dan simfoni harmoni
Ahad - 14/12-12.00 am -3.00 am - Sembang-Sembang Malam minggu bersama Dj "NOI"

Semoga liya dapat bertugas pada masa yang di jadualkan dengan lancar dan sebarang perubahan adalah di bawah kawalan liya sendiri hehehehe...

DOA PILIHAN

Doa moga petah berkata-kata:
Wahai Tuhanku lapangkanlah bagiku, dadaku dan mudahkanlah bagiku, tugasku dan lepaskanlah simpulan dari lidahku supaya mereka faham perkataanku.


I've been surfing through website Kem Hal Ehwal Ugama kan cari bahan mengenai hari raya Aidiladha sekali kan.. kan.. tebaca liya tentang doa-doa pilihan, on the list tersenarai doa moga petah berkata-kata , such a nice one boleh ne di amalkan semoga memudahan kami yang perlu untuk petah berkata-kata masa bertugas, baik jua ah..kan di cuba eh...bah kawan-kawanku GBS(geng bas sekolah harmoni)dan rakan-rakan Dj ku yang tatap menjadi pujaan hatiku hehehe semoga doa ini memudahkan kitane apabila bertugas "on air" inda hilang idea dan terus petah berbicara dengan mudahnya. coba jangan tah coba kita amalkan bersama yea...why not!!!...naah ani lagi satu doa yang perlu jua di amalkan iaitu doa:..

Doa ketika menghadapi kesulitan
Ya Allah! Tidak ada kemudahan kecuali apa yang kamu jadikan mudah. sedang yang susah bisa Engkau jadikan mudah, apabila Engkau menghendakinya.

Setentunya dalam kehidupan di dunia yang serba mencabar ini...aisyemen tidak kurang dari kita mengharungi kesulitan, apa yang perlu kitani terus berdoa semoga kehidupan di permudahkan dan segala kesulitan dapat di atasi

Doa di atas di perolehi melalui: www.religious-affairs.gov.bn

Rabu, 3 Disember 2008

HAPPY BIRTHDAY


HAPPY BIRTHDAY TO DJ NORIDAH "DJ NOI"

It's 4th Dec, one of my Dj's fren having her bufday today, the one and only "Dj Noi" also knwn as Dj Noridah, yang bersuara lembut dan ayu..jangan inda galat.... noii selamat hari jadi ah, semoga di panjangkan umur di murahkan rezeki, bahagia di samping suami tersayang dan tercapai segala impian mu...amin. Dj noi teman seperjuangan liya semasa dalam rancangan Sembang-Sembang Malam Minggu, kawan ketawa dan kalau kami on air berdua macam-macam tah yang timbul tu, sampai ikan lumba-lumba pun ada hehehe..p awas kalau kami duty berdua jangan kami di takuti if not...dj noi tah yang mula-mula takut tu ilang tarus ketawa kami tu..hehehe takutt hantu daa al maklum duty 12 midnite til 3 pagi, macam-macam ada daaaa. For my lovely n best fren dj noiiii tiada cake yang dapat liya bagi hanya cake gambar ane ja ah..hope u like it.....Dj Noi happy happy happy bufdayy dear

Selasa, 2 Disember 2008

SCHOOL HOLIDAY


Musim cuti sekolah datang lagi..to all my lovely niece and nephew selamat bercuti, don't forget stay at Nene house and jalan with bungz...hehehe. Seperti biasa kalau time cuti sekolah ane ada tah anak-anak buah ngusut tu(sayang semua)...bungsuu bawa jalan....actually seronok kalau durang beimpun macam-macam kan di dengar dan d liat kerenahnya...meriah ane wah. Sebenarnya musim cuti ane yang seronoknya bercuti di luar negara...pun cukup budget lah tapi jangan kita lupa di negara kitane ane sememangnya ada lagi banyak tempat yang perlu di kunjungi dan di terokai yang masih indah dengan tanaman flora dan fionanya. Semoga kedatangan musim cuti sekolah ane adik-adik dapat memenafaatkan waktu yang ada dengan perkara-perkara yang berfaedah dan gembira di samping family tersayang. To my lovely niece Izzah...well dear, your dream comes true, a trip to Paris, siuk ehh...enjoy your holiday there dan bungz doakan u gonna get best result for your 'O' level exam. Take care sepanjang di sana.

Beberapa tips untuk mengiskan masa percutian:-

*Lakukan aktiviti bercorak keluarga seperti berjalan-jalan, jogging, berkebun, melakukan riadah bersama

*Melawat tempat-tempat yang menarik di seluruh negara ataupun ditepi pantai atau taman rekreasi, boleh pergi ke Pantai Muara,Pantai Serasa, Taman Simpan Berakas dan banyak lagi lah pantai di negara kitane ane tempat untuk berkelah.


*Bersukan

*Menonton Wayang bersama keluarga

*Makan bersama semua ahli keluarga. Ahli-ahli keluarga berpeluang menjalinkan kemesraan pada waktu makan.

*Berkunjung ke perpustakaan awam yang berhampiran tanamkan tabiat suka membaca

*Kalau anda mempunyai kemudahan internet di rumah, jelajahlah dunia maklumat bersama anak-anak.

* Menggalakkan anak-anak mengasah bakat mereka dengan menghadiri kelas tarian, kelas vokal, kelas muzik dan kelas drama

*Menggalakkan anak-anak menghadiri aktiviti-aktiviti sihat seperti kelas bela diri, sukan dan permainan, kembara dan lawatan


Nahh macamana ada idea bagaimana untuk mengisikan masa cuti sekolah ane, semoga dengan perkongsian tips dan info ini dapat memberi sedikit manfaat kepada para ibu bapa dan adik-adik yang sedang bercuti..SELAMAT BERCUTI!!!!!



Isnin, 1 Disember 2008